Deze villa is in opdracht gebouwd in de woelige jaren 70 van de 20e eeuw. Veel Sicilianen uit de betere kringen gaan in de zomer naar hun tweede huisje in de bergen of aan zee om de verkoeling op te zoeken.  Van mei tot diep in september, heersen er zomerse temperaturen waarbij waarden tot 38 graden op het hoogtepunt van de dag niet ongebruikelijk zijn en dan is Palermo geen pretje meer om te zijn.Tijdens die 4 hete zomermaanden is Addaura het Scheveningen van Palermo: geen last van smog en herrie en de hitte is opeens veel beter te genieten.

In de ochtend daal je af naar de privé opgang naar zee, waar  je met duikbril en snorkel de zee in duikt, en geniet van de prachtige onderwaterwereld. Doe wel rubberen schoentjes aan, want de rotsen zijn hier en daar gemeen scherp.

De rest van de dag kan je verkoeling zoeken op een van de terrassen, de beste plek om te zijn in Sicilië, waar het leven tussen 1300-16.00 hr zo goed als stil ligt. 

's Avonds wordt het vroeg donker en kan je genieten van een immense sterrenhemel op het dak van huis, waar je in Nederland nauwelijks van kan genieten door de lichtvervuiling.